september 21 2020 0Comment
Safety Analyse RI&E Noord Nederland, Groningen, Friesland, Overijssel, Drenthe

Week van de RI&E – 21 tot en met 25 september 2020

Dit jaar richt de week van de RI&E – Risico-Inventarisatie en Evaluatie zich vooral op de ondernemer. Ondernemers kennen hun bedrijf als geen ander en weten wat er in hun organisatie speelt. Ook kennen zij de risico’s op het gebied van gezond en veilig werken.

Corona veilig preventiemedewerker
https://www.safetyanalyse.nl/arbo/risico-inventarisatie-evaluatie/

Maar, er zijn ook minder goed zichtbare risico’s en dan is de vraag welke zijn dit en hoe herken je deze en welke maatregelen zijn hierbij nodig?

De RI&E is hierbij een krachtig middel om op een gestructureerde wijze de risico’s te beschrijven en een plan van aanpak te maken om passende maatregelen te nemen. Met als doel dat alle medewerkers veilig kunnen werken in het bedrijf.

Overigens is de RI&E sinds 1994 wettelijk verplicht voor alle werkgevers met personeel in dienst en wordt getoetst door de Inspectie SZW.

Het maken van een RI&E is een extra verplichting voor ondernemers die naast hun drukke werkzaamheden uitgevoerd moet worden. Het maken van een RI&E kan uitbesteed worden aan hierin gespecialiseerde bedrijven als Safety Analyse. Na bespreking van het rapport en het voorgestelde plan van aanpak kan de RI&E door een externe instantie worden getoetst. Na goedkeuring is het natuurlijk belangrijk om de in het plan van aanpak benoemde maatregelen uit te voeren en bij wijzigingen in uw organisatie aan te passen, zodat u en uw medewerkers veilig én gezond kunnen blijven werken.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, bel 085 0700895 of mail naar info@safetyanalyse.nl.  U kunt ons natuurlijk ook bezoeken op stand 3.110B tijdens de vakbeurs Safety&Health@Work in Rotterdam Ahoy.

Tijdens de week van de RI&E worden er diverse onlineactiviteiten georganiseerd. Deze zijn te vinden op weekvanderie.nl.