Veel mensen in die in ploegendienst ( lees onregelmatig) werken krijgen klachten over lichamelijk en geestelijk functioneren. Werken in nachtelijke uren verstoren het (dag- en nacht-) ritme van het menselijk lichaam, doordat de blootstelling aan daglicht, voeding en activiteiten verstoord is met het normale ritme. Statisch leven mensen die onregelmatig werken (of gewerkt hebben) korter dan mensen die in een “normaal” rooster hebben gewerkt. De mensen die onregelmatig werken hebben vaker last van vermoeidheid door slapeloosheid, concentratieverlies, hoofdpijn en lopen wezenlijk meer kans op ernstige gezondheidsrisico’s zoals slaapstoornissen, overgewicht (obesitas), hart- en vaatziekten en diabetes. Door het beter slapen zal men productiever en veiliger gaan werken en zal men gezonder gaan leven.

 

We kunnen in sessie medewerkers voorlichten over bewuster slapen zodat ze gezonder gaan slapen en de motivatie voor verandering van hun eigen slaapgedrag en leefstijlgewoonten aanpassen.

Het doel van de slaap voorlichting is deelnemers makkelijk toepasbare tips te verstrekken zoals:

 

  • Slaaphygiëne;
  • Leefstijl;
  • Ritme;
  • Licht;
  • Omgang van wisselen rooster;
  • Voeding (in de nacht);
  • Optimaliseren van de (dag)slaap;

De deelnemers krijgen dan controle over hun eigen slaapkwaliteit en slaapduur met als gewenst gevolg vitaler, minderziekteverzuim, hogere productiviteit en veiliger te werken.

De slaapvoorlichting zal op maat van uw bedrijf worden opgezet en zal er rekening worden gehouden met leeftijd, opleidingsniveau en zal er in overleg bepaald worden op welke tijden de voorlichting gegeven wordt. Na de training is er op een later tijdstip de mogelijkheid om per individu terug te koppelen waar hij/zij tegen aanloopt en hoe dit  mogelijk op te lossen is.

Voor meer informatie neem contact op met Safety Analyse.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.