Safety Analyse
Aanmelden voor:
abonnement
 opleiding
 lezing

Veiliger werken én meer rendement?

Posted on: februari 28th, 2015 by Ron Haandrikman

De droom van iedere organisatie: veiliger werken én meer rendement.

Is dit een tegenstelling? Integendeel, het gaat zelfs perfect samen.

Veilig werken begint bij gedrag. Gedrag van de leiding van de organisatie én van de medewerkers. Veilig werken moet een tweede natuur zijn, of worden. De stelling: “Of er wordt veilig gewerkt, of er wordt niet gewerkt”, is bekend. Echter, de werkelijkheid is vaak anders.

Het voldoen aan de wensen van klanten gebeurt soms onder grote tijdsdruk. Soms te grote tijdsdruk zelfs. Onder deze tijdsdruk kan het voorkomen dat de kwaliteit of de veiligheid minder is dan onder normale omstandigheden. Gevolgen hiervan variëren van klagende klanten, hogere productie en herstelkosten. Om nog maar te zwijgen over persoonlijk letsel en reputatieschade.

Vanuit onze eigen ervaring weten wij dat het anders kan. Wij hebben ontdekt en bewezen door aan de voorkant de medewerkers te betrekken bij veiliger werken er minder misgaat, de kwaliteit omhoog gaat, de klanttevredenheid stijgt en uiteindelijk de winst toeneemt.

Wij realiseren dit door samen met u en uw medewerkers veiligheid en processen te verbeteren en te optimaliseren. Dit monitoren wij door heldere afspraken te maken en deze te vertalen naar KPI’s. Hierdoor begeleiden wij onze relaties stap voor stap naar veiliger werken, een hogere OEE én meer winst. Uiteindelijk profiteert hier iedereen van: de klanten, de medewerkers, het management en de eigenaren of aandeelhouders.

Hoe wij dit doen? Ons team bestaat uit veiligheids-, bedrijfs- en organisatiekundigen die vanuit eigen praktijkervaring organisaties helpen met het verbeteren van veiligheid, processen en uiteindelijk een hogere klanttevredenheid en inderdaad, betere resultaten.

Reacties niet toegestaan

Spring naar toolbar